matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
natalia:
wyznacz wartość współczynnika c, dla którego zbiorem wartości funkcji f(x)=2x
2
+6x+c jest przedział <4,
∞
).
22 mar 17:48
Michał :):
−Δ
−36 + 8c
q=4 q=
4==
32=−36+8c 8c=68 c=8,5
4a
8
22 mar 18:06