Dla powyższych liczb zespolonych oblicz
Monika: a) z1 * z2=
ktoś pomoże?
22 mar 13:06
Jerzy:
(a +bi)(c + di) = ac + adi + bci − bd = ac − bd + (ad + bc)i
22 mar 13:08
Monika: a=(z1)
b=(z2)
22 mar 13:11
Jerzy:
z1 = a + bi
z2 = c + di
22 mar 13:12
Monika: mógłby Pan trochę to rozwinąć?
22 mar 13:19
Adamm: treść jest niekompletna
22 mar 13:21
Monika: dla powyższych liczb zespolonych oblicz (wyniki przedstaw w postaci trygonometrycznej i
wykładniczej)
22 mar 13:26
Jerzy:
Powyższych ...czyli ze sufitu ?
22 mar 13:29
Monika: Jak mogłabym to wstawiłabym zdjęcie .. mogę podać link?
22 mar 13:30
Jerzy:
Nie fatyguj się, my tutaj jesteśmy jasnowidzami.
22 mar 13:31
22 mar 13:31
Monika: Przepraszam. Myślałam, że to trzeba wyprowadzić ze wzorów. Gdyby to rozumiała nie zgłaszałabym
się o pomoc.
22 mar 13:33
Antonni: w zadaniu nr 1 masz napisane z1= .... z2= .......
To samo inne z−ty
wiec z1*z2= licz
22 mar 13:35
Antonni: (2+2i)(−1+i)= −2+2i−2i+2i2 =−4 +0i
22 mar 13:38
Monika: z1*z2= (2+2i)(−1+i)= −2+2i−2i+2i2= −2+2i2
22 mar 13:38
Adamm: masz wzór na wynik mnożenia liczb zespolonych
możesz go użyć
22 mar 13:39
Antonni: ale i2=−1 wiec 2i2= 2*(−1)=−2
22 mar 13:39
Monika: okej, dziękuję bardzo.. jak widać można bez żadnych złośliwości. Miłego dnia i jeszcze raz
dziękuję
22 mar 13:41
Jerzy:
To raczej wykazanie głupoty.
22 mar 13:42
Monika: Wystarczy, że Pan jest mądry .. robić z takich rzeczy problem
22 mar 13:44
Jerzy:
Miłego dnia.
22 mar 13:44
Monika: Wzajemnie.
22 mar 13:45