matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby zespolone
Adam:
Zilustruj na płaszczyźnie zespolonej zbiór punktów: z={z∊C: z
3
+27=0}
21 mar 21:48
Adamm:
z
3
+27=0 (z+3)(z
2
−3z+9)=0 z=−3 lub z
2
−3z+9=0 Δ=−27
3±3
√
3
i
z=
2
21 mar 22:04