dziedzina funkcji 2 zmiennych
spirner: | | y2 | |
wyznacz dziedzine tg( |
| ) |
| | x | |
wiem ze ma być x=/
| | πx | | −πx | |
czyli y=/√ |
| v y=/√ |
| |
| | 2 | | 2 | |
21 mar 21:16
spirner: x=/0
ale nie wiem co mam dalej zrobic
21 mar 21:17
21 mar 21:17
spirner: tyle to tez wiedziałem żeby zrobić ale nie wiem jak by ta dziedzina miała wyglądać na wykresie?
21 mar 21:22
Adamm: wiesz, to co innego wyznaczyć dziedzinę a narysować
21 mar 21:24
Adamm: skoro potrafisz narysować wykres √x to z tym nie powinno być problemu
21 mar 21:25
spirner:

tak?
21 mar 21:33