rozwiąż równania
aaagusiaaa96:
a) 3x2−7,2x=(35√9)−1
b) 5x−3=73−x
c) 3x−2*42x+3=32x*23x+4
d)22x−1+4x=24
Bardzo proszę o rozwiązanie i podanie wszystkich rozwiązań
21 mar 19:47
kochanus_niepospolitus:
a) ... zamień na liczby o takich samych podstawach potęg i porównaj ze sobą
b) ... zamień na takie same potęgi (a inne podstawy) i wyciągnij wnioski
21 mar 19:51
Alky: 2x=7
x+1=13
x
2=0
x+x=2
Bardzo proszę o pomoc. Ńe rozómjem tyh pszykładuw.
Weź wrzuć jeszcze raz może się uda. Do...4 razy sztuka ?
Chyba już mi starczy forum na jakiś czas.
Chyba mi się od Ciebie udzieliło
wredulus
21 mar 19:54