matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
eLA:
Napisz wzor funkcji liniowej w postaci y=ax+b o ktorej wiadomo ze do jej wykresu naleza punkty A i B, takie ze A=(−5,
√
5
) i B=(−
√
5
,5)
20 sty 15:25
Bogdan:
y
2
− y
1
a =
x
2
− x
1
y = a(x − x
1
) + y
1
lub y = a(x − x
2
) + y
2
20 sty 15:32
Atos:
20 sty 15:35