matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równania
aaagusiaaa96:
a) 3
x
2
−7,2x
=(3
5
√
9
)
−1
b) 5
x−3
=7
3−x
c) 3
x−2
*4
2x+3
=3
2x
*2
3x+4
d)2
2x−1
+4
x
=24 bardzo proszę o rozwiązanie
potrzebne na jutro
21 mar 19:10
marcell:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1698.html
21 mar 19:11