maaaam to na jutrooo pomoże ktoś? Błagam..Nie rozumiem nic !
asia: Zad1.
Liczba 2*(3
√128 −
√512)
−2
Odp.: A.) 128
−1 B.) 2304
−1 C.) 256
−1 D.) 64
−1
Zad2.
Proste p:ax−y+5=0 i q: (2a+1)x+y−3=0 są równoległe dla
Odp.: A.) a=−1 B.) a=−2/3 C.) a=−1/3 D.) a=1/3
Zad3.
Jeden bok kwadratu skrócono o 20%, a drugi wydłużono o 20%. Powstały prostokąt ma pole
Odp.: A.) równe polu kwadratu B.) o 4% mniejsze od pola kwadratu
C.) o 4% większe od pola kwadratu D.) o 6% mniejsze od pola kwadratu
Zad4.
Ile liczb całkowitych nieujemnych należy do zbioru rozwiązań nierówności
Odp.: A.) 0 B.) 1 C.) 2 D.) nieskończenie wiele
Zad5.
W romb o kącie ostrym 30stopni wpisano koło o promieniu π. Pole tego rombu jest równe
A.) 4π
2 B.) 4
√3π
2 C.) 8π
2 D.) 4π
2
21 mar 18:26
52: W zad 5.
Odpowiedzi A) i D) są takie same ?
21 mar 18:32
asia: ojj pomyliłam się..
A.)4π2 a D.)4π3
21 mar 18:35
marcell:
zad5/ odp: C)
21 mar 18:35
Alky: Aj niepotrzebnie się trudziłaś. Trzeba było od razu zdjęcie całej kartki zadań zrobić ...
Nie czekaj tylko licz
1. 512 =4*128
2.Jaki jest warunek równoległości. Znajdź sobie
3. wydłużono o 20 % i skrócono o 20 % czyli (0,8)a i (1,2)b −> wzór na pole
4. Tu nawet nie ma co tłumaczyć. Zwyczajnie licz. Spróbuj coś pomnożyć dodać odjąć...
5. Spróbowałaś chociaż narysować/wyobrazić sobie tą sytuację ?
Generalnie pisanie tu tego zajęło Ci pewnie tyle czasu ile byś to sama robiła, a skoro tego nie
rozumiesz i nie jesteś w stanie wymyślić ( zakładając, że myślałaś ) to Darwin chyba jednak
dał ciała
21 mar 18:36
52:

h=2r=2π
α=30
o
a=4π
| | 1 | |
P=a2*sin30o=16π2* |
| =8π2 |
| | 2 | |
21 mar 18:39
marcell:
1/ D)
2/ C)
3/ B)
4/ B)
5/ C)
21 mar 18:45
marcell:

r=π
P=a*h = 4r*2r=8r
2 =8π
2
21 mar 18:50
asia: a czy mogę prosić o rozwiązania?
24 mar 17:38