Wartosci kątów
Mirek: Wartosci katow jakie sa
Cos 2/3pi
Sin 2/3pi
Sin 4/3pi
Cos 4/3pi
Dziekuje za pomoc oraz rospisanie jak to liczyc
21 mar 09:02
21 mar 09:06
Antonni: π=180
o
| | 2 | |
cos |
| π= cos120o= cos(90o+30o)= −sin30o = dalej sam |
| | 3 | |
21 mar 09:06
Mirek: Cos2/3 =−1/2
Sin 2/3 = −sqrt (3)/2 dobrze mysle?
A jak np cos 4/3pi ?
21 mar 09:12
Jerzy:
sin120 = sin(180 − 60) = sin60
cos240 = cos(180 + 60) = −cos60
21 mar 09:16
Antonni: Mirku wzory redukcyjne
240o= (1800+α
lub 240o= 270o−α
21 mar 09:16
Mirek: Dziekuje za pomoc rozumiem juz ☺ bardzo dziekuje
21 mar 09:30