elastyczność
błagam o pomoc: Proszę o jak najszybszą pomoc. Wyznacz elastyczność funkcjiw punkcie x
0:
a) f(x) = 2x
2 − 2x + 4 , x
0 = 1
b) f(x) =
3√x , x
0 = 8
Z góry dziękuję i jeszcze raz bardzo proszę
20 sty 13:56
błagam o pomoc: Bardzo was proszę o pomoc.....
20 sty 14:10
Atos:
elastyczność f. jednej zmiennej
| | f'(x) | |
wyraża się wzorem: Exf= |
| *x
|
| | f(x) | |
f
'(x) = 4x −2
wyznacz tę wartość podstawiając za x= 1
b) identycznie .....
powodzenia
20 sty 14:33
Bogdan:
Jeżeli mamy daną funkcję f określoną dla x>0, przyjmującą tylko dodatnie wartości
| | x | |
i różniczkowalną w dziedzinie, to liczbę określoną wzorem: |
| *f'(x) nazywamy |
| | f(x) | |
elastycznością funkcji f w punkcie x i oznaczamy symbolem E
xf(x).
Np.: jeśli f(x) = 2x
2 − 2x + 4 i x
0 = 1 to f(1) = ..., f'(1) = ...
| | 1 | |
Exf(1) = |
| *f'(1) = ... |
| | f(1) | |
20 sty 14:39
Marlena: Zastosuj ten wzór
20 sty 14:39
Bogdan:
Dzień dobry
Eto 
. Czytałaś ostatnio trzech muszkieterów, czy co?
20 sty 14:40
Atos:
Witam
Bogdanie 
Tak , a skąd to wiesz ?
20 sty 14:42
Bogdan:
Bo był już w twoim nicku Aramis, teraz jest Atos, czy będzie Portos i D'Artagnan ?
20 sty 14:50
Atos:
Tego ostatniego nie będzie

(bo ma zbyt "pokręcone" nazwisko
20 sty 14:55
Atos:
To ...... dlatego ,że ze względu na "młodość" humor mi wciąż dopisuje
20 sty 14:56
Pomocy:(: Dziękuję za pomoc !
20 sty 16:00