Liczby zespolone , płaszczyzna Gaussa
Kasia: Hej, zadanko jest pewnie banalnie proste, ale w sumie nie wiem o co dokładnie chodzi, i jak to
ma wyglądać.
Zaznacz na płaszczyźnie Gaussa zbiór liczb zespolonych, które spełniają:
a)równania: re z = 2, im z =1 , re z = −im z,
b)nierówności: re z < 1, im z > 1, re z > im z.
Dziękuje za jakąkolwiek pomoc.
20 mar 19:57
Kasia: Niestety, wciąż nie wiem jak to zrobić... proszę o jakąś pomoc.
20 mar 21:53
Pytający:

z=a+bi
Re(z)=a
Im(z)=b
a)
Re(z) = 2
Im(z) =1
Re(z) = −Im(z)
20 mar 21:59
Pytający:
Re(z)<1
20 mar 22:06
Pytający:
Im(z)>1
20 mar 22:07
Pytający:
Re(z)>Im(z)
20 mar 22:09
Kasia: Bardzo dziękuje, faktycznie − banalne
20 mar 22:20