matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba
zimnygrzejnik:
(1/(3+2
√
2
)−(3+2
√
2
))
2
jest równa A. 36 B. 17+12
√
2
C. 24
√
2
D. 32
20 mar 19:43
Adamm:
D
20 mar 19:47
Janek191:
1
1
(
− ( 3 + 2
√
2
))
2
=
− 2 + 9 + 12
√
2
+ 8 =
3 + 2
√
2
9 + 12
√
2
+8
1
17 − 12
√
2
=
*
+ 15 +12
√
2
=
17 + 12
√
2
17 − 12
√
2
17 − 12
√
2
=
+ 15 + 12
√
2
= 17 − 12
√
2
+ 15 + 12
√
2
= 32
289 − 288
20 mar 19:48
Adamm:
1
łatwiej jest zauważyć że
=3−2
√
2
3+2
√
2
20 mar 19:49
zimnygrzejnik:
DZIĘKUJĘ
20 mar 19:53
Janek191:
20 mar 19:55