ABCD: Suma pól dwóch figur podobnych równa się 340 dm2, a skala podobieństwa tych figur k = 4.
Jakie jest pole każdej z nich?
9 lis 12:07
lehu: Dane:
k=4
P1+P2=340dm2
Szukane:
P1=?
P2=?
Wzory:
P1*k2=P2 - pola figur podobnych
I ciśniemy:
P1*k2=P2
16P1=P2
P1+P2=340dm2
P1+16P1=340dm2
17P1=340dm2
P1=20dm2
20+P2=340
P2=320dm2
9 lis 12:24
criss: 3x2+5x+1=0
a=3 b=5 c=−1
Δ= b2−4ac=52−4*3*(−1)=
3 cze 12:44
Eta:
do
criss
a=3 b= 5 c=
+1
Δ= 25−12= 13
√Δ=
√13
x
1= ......... x
2=............
to czyste lenistwo
3 cze 13:29