matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
astro:
ile wynosi wyrażenie dla x <−3? Wyrażenie w linku:
https://zapodaj.net/793dc2e124f52.jpg.html
20 mar 18:25
Pytający:
√
(x+3)
2
−
√
(x−3)
2
=|x+3|−|x−3| dla x<−3: ...=(−x−3)−(−x+3)=−x−3+x−3=−6
20 mar 18:31
astro:
ooo, dziękuję
20 mar 18:34