matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt równoramienny
izol:
promien okręgu opisanego na trójkącie równoramiennym jest równy długości ramienia tego trojkąta. Jaką miarę ma kąt przy podstawie tego trójkąta? Z góry dziena za odpowiedź
20 mar 17:15
Mila:
R
=2R
sinα
1
sinα=
2
α=?
20 mar 17:20
izol:
Dziękuję Ci bardzo
20 mar 18:00