next : O
cynamonek: wyznacz wartości parametru m dla którego równanie y = (m2 − 1)x +1 , y −18x +7
jest prostopadłe.
−18 (m2 −1) = −1
m2 = 9
m = 3 lub m= −3
20 mar 13:20
Antonni: Jak rownanie moze byc prostopadle

Moze zacznij kolego przepisywac porzadnie tresc zadania a nie wlasne przemyslenia .
20 mar 13:22
Jerzy:
Tak.
20 mar 13:22
'Leszek: Dobrze !
20 mar 13:23
Antonni: I dalej Panowie uwazacie ze rownanie jest prostopadle ?
20 mar 13:24
Antonni: No chyba ze to zadna roznica czy rownanie prostopadle czy wykresy funkcji sa prostopadle .
20 mar 13:27
20 mar 19:52