pach : O
cynamonek: Kwadrat o przeciwległych wierzchołkach A = ( 6;−3 ) B= (−2,2)
obliczam AC
|AC| = √−2−6)2 + ?(2+3)2 = √89
|AC| = d
d= a√2
√89 = a√2 / √2 oraz wylaczam niewymierosnocs
√178 / 2 = a
p = a2
P = 1784
zgadza się?
20 mar 13:16
Jerzy:
Nie.
20 mar 13:19
Antonni: 
Co to ma byc? tak o sobie pach ?
To jedno a drugie to jak mozna wylaczyc niewymiernosc
20 mar 13:19
cynamonek: Jerzy a co się tutaj nie zgadza? √89 √2
20 mar 13:22
20 mar 13:23
cynamonek: 1784 = 892 ?
20 mar 13:26
Jerzy:
Dobrze ... źle spojrzalem.
20 mar 13:31
cynamonek: 
; D
20 mar 13:33
adam: Mój sposób:
odległość AB d=√89=2r
środek AB S=(2, −1/2)
prosta AB y = 3/4 − (5 x)/8
prostopadła do AB przez S y = (8 x)/5 − 37/10
okrąg S r (x − 2)2 + (y + 1/2)2 = 89/4
układ równań:
{(x − 2)2 + (y + 1/2)2 = 89/4
{y = (8 x)/5 − 37/10
C=(−1/2,−9/2)
D=(9/2,7/2)
20 mar 19:29
20 mar 19:45
cynamonek: Elegancko

dzięki!
20 mar 19:54