Hmm : )?
cynamonek: Witam mam kilka zadań i potrzebowałbym waszej złotej opinii czy zadanie zostało dobrze zrobione

A = (−2; −4 ) B = (4; −1) C=(−10;−8) Sprawdź czy pkt C należy do prostej przechodzącej przez A
i B
Czyli liczymy prostą AB
(y+4)(4+2)− (−1+4)(x+2)= 0
y =
12 x − 3
podstawiam C do tego
− 8 = −5 − 3
−8=−8
Prawda, Pkt c należy .
20 mar 13:10
Antonni: Mozna tak albo mozez policzyc wspolczynniki kierunkowe prostej A i AB
jesli sa jednakowe to punkty leza na jednej prostej
20 mar 13:14
Antonni: prostej AC i AB
20 mar 13:14
Jerzy:
20 mar 13:15
Jerzy:
Zastanów się Antonni , co napisałeś .
20 mar 13:16