matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma s100 ciagu arytmetycznego
agi:
oblicz sume s100 ciagu arytmetycznego an a
2
=b
2
a
3
=(b+1)
2
a
4
−a
2
=2
20 mar 12:32
Jerzy:
a
4
− a
2
= 2r ⇔ r = 1 a
3
− a
2
= 2b + 1 ⇔ 2b + 1 = 1 ⇔ b = 0
20 mar 12:42