matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Hania:
Na okręgu o promieniu 6cm opisano trójkąt równoboczny oblicz pole tego trójkąta
20 mar 11:14
Jerzy:
a
2
*
√
3
P =
, gdzie a to bok trójkąta
4
2
a
√
3
h = r oraz związek: h =
, pozwalają obliczyć: a
3
2
20 mar 11:18