Prawdopodobieństwo
Kamila: Niech A,B ⊂Ω oraz P(B) =0.5 , P(B\A)= 0.2. Wtedy P(A\B) jest równe?
20 mar 09:51
'Leszek: Co oznacz symbol P(B\A) prawdopodobienstwo roznicy zdarzen , czy prawdopodobienstwo
warunkowe P(A|B) ?
20 mar 10:18
Kamila: Niech A,B ⊂Ω oraz P(B) =0.5 , P(B\A)= 0.2. Wtedy P(A|B) jest równe? Dzięki za zauważenie
pomyłki
20 mar 10:21
'Leszek: Ok! teraz jest dobrze .
P(B\A) = P(B) − P(A∩B) ⇒P(A∩B) = 0,3
| | P(A∩B) | |
Oraz PA|B)= |
| = (0,3)/(0,5) = =0,6 |
| | P(B) | |
20 mar 10:26
Kamila: Wielkie dzięki
20 mar 11:21