Styczna do wykresu funkcji
Michał: Napisać równanie stycznej do wykresu funkcji y danej równaniem cosx − cosxy − y + = 0 w punkcie
Proszę o pomoc..
19 mar 21:35
Michał: cosx − cosxy −y +1 =0 oczywiście...
19 mar 21:35
Michał:
19 mar 22:01
Michał: Ktoś wie?
19 mar 22:45
kochanus_niepospolitus:
Podpowiedź −−− jak użyjesz pochodne do wyznaczenia stycznej do wykresu ?
19 mar 23:03
Michał: w miejsce y podstawie f(x)?
20 mar 12:40
Michał:
20 mar 12:54
'Leszek: Jest to funkcja uwiklana , musisz znac metode obliczania pochodnej funkcji
uwiklanej , popatrz do II czesci zbioru zadan z analizy matematyczne W,Krysicki .
20 mar 13:19
adam:
y = (4 + π)/2 − x
20 mar 13:25