równanie
vbs: Równanie ||3−x|+1=|x| ile ma rozwiązań
19 mar 21:25
kochanus_niepospolitus:
1) narysuj f(x) = 3−x
2) narysuj g(x) = |3−x|
3) narysuj h(x) = |3−x| + 1
4) rozwiąż zadanie
19 mar 22:58
Tadeusz:
czy to jest ||3−x|+1|=|x|
19 mar 23:04
kochanus_niepospolitus:
bez różnicy Tadeusz ... |3−x| +1 > 0 dla x∊R
19 mar 23:05
Tadeusz:
tyle, że sztuka cierpi ... można pisać i bez znaków
19 mar 23:15
Tadeusz:
ale skoro dla Ciebie bez różnicy ...
19 mar 23:15
Antonni: wredulus
dla mnie to tez jest roznica
20 mar 08:48
powrócony z otchłani:
Antoni ... a jaka jest dla Ciebie roznica pomiedzy x
2 a |x
2|
20 mar 11:40
piotr: różnica między zapisem ||3−x|+1=|x|, a zapisem takim: ||3−x|+1|=|x| lub takim: |3−x|+1=|x| jest
taka, że pierwszy jest niechlujny, nieprecyzyjny czyli po prostu niepoprawny, a ostatnie dwa w
pełni poprawne i czytelne.
20 mar 11:45
Jerzy:
Podpisuję sie pod tym ...treść zadania napisana niechlujnie, chociaż prawdą jest to,
że wykresy funkcji: f(x) = |I3−xI + 1| oraz g(x) = I3−x| + 1 są identyczne.
20 mar 11:48
Antonni: Dla mie zadna bo x
2=|x|
2
Ale czy kazdy o tym wie ?
Jesli ktos oczekuje pomocy to niech przepisuje tresc zadania porzadnie .
Moze zdarzyc sie pomykla (owszsem) ale po zwroceniu uwagi nalezy poprawic i nie dyskutowac z
tym .
Masz np 1/x−2 Jak potraktujesz? Bedziesz chcial lczyc dwa razy ? Przeciez zadna roznica czy
Ja nie musze sie domyslac co autor mial na mysli Pozdrawiam
20 mar 12:16
Tadeusz:
KOLEDZY ...dajcie sobie na spocznij

Facet wrzucił zadanie i ma to gdzieś ... nie pojawił się jak dotąd ... a WY "przeżywacie" za
niego
20 mar 12:20