Pole niestandardowej figury z ograniczonymi danymi
Beata:

Cześć,
Czy mielibyście jakiś pomysł na obliczenie pola takiej figury albo czy w ogóle jest to możliwe?
Mamy podane tylko te zmienne które są na rysunku.
Może być dowolny sposób całki, pochodne lub coś prostszego, każda wskazówka mi się przyda.
Z góry dzięki
19 mar 21:17
powrócony z otchłani:
Czy 'skosny' bok jest pod katem 45
o
19 mar 22:18
Beata: nie, nie ma żadnych informacji o kątach
20 mar 00:49
kochanus_niepospolitus:

x = h
1 − h
2
y = x * ctg α
| | xy | | x2 ctg α | |
Pole tej figury: h1 * w − PΔ = h1*w − |
| = h1*w − |
| |
| | 2 | | 2 | |
20 mar 01:09
Beata: to jest w sumie genialne, ale nie mam informacji o kącie α
20 mar 01:20
Jerzy:
Mając tylko te trzy dane, nie obliczysz tego pola.
20 mar 08:32
Beata: no to smutek, dzięki za próby
20 mar 19:37