pomocy
ziom: reszta z dzielenia wielomianu w (x)=4x3+(1−2m)x−4m−1+3 przez dwumian (x+1) jest rowna −2 a)
wyznacz wartosc parametru m b) dla wyznaczej wartości parametru m rozwiaz nierownosc w(x)》0
19 mar 20:10
kochanus_niepospolitus:
to '−1' jest chyba w potędze, prawda


skoro reszta z dzielenia przez (x+1) wynosi −2 to:
czyli w(−1) = −2
w takim razie wyznacz parametr 'm'
19 mar 20:14
ziom: Prosze o pomoc i wytłumaczenie, z góry dzięki
19 mar 20:14
ziom: To jest 4 do potegi m−1
19 mar 20:17
Tadeusz:
W(−1)=−2
−2=−4−1+2m−4m−1+3
19 mar 20:37
kochanus_niepospolitus:
pomoc była ... wytłumaczenie jak zacząć też było
Ty pragniesz gotowca ... a tego nie otrzymasz
19 mar 20:45