matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaggaa:
jakie wspolrzedne ma punkt przeciecia prostych o rownaniu y=3x+5 i y=x+1
20 sty 13:08
Julek:
3x+5 = x+1 2x = −4 x= −2 y=3(−2) + 5 = −1 P=(−2;−1)
http://nakrecenieksperci.pl/video/play,5333082162166650908,Rozwiazywanie-ukladow-rownan-metoda-graficzna.html
20 sty 13:12