Jak się do tego zabrać. Mam nadzieję że rysunek jest czytelny
BB:

Pomocy czy jesteście w stanie to policzyc i napisać jak się do tego zabrac tak po kolei co z
czego było policzone. A to treść zadania : Promień okręgu przedstawionego na rysunku jest
równy 2
√3 . Jakie pole ma zacieniowana figura ?
19 mar 18:22
'Leszek: Co sa za trojkaty ?
19 mar 18:39
BB: W zadaniu nic o tym niema ale myślę że chodzi o równoboczne
19 mar 18:42
Mila:
h=3
√3
2)
|OS|=2
√3− promień okręgu wpisanego w ΔDEF
H=3*2
√3
b=12
P
f=36
√3−9
√3=27
√3
II sposób z podobieństwa
19 mar 18:59
BB: Dzięki Mila
19 mar 19:27