matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
a
aaggaa:
dany jest okrag o rownaniu x
2
+2x+y
2
−6y−10=0 wiec ile wynosi r?
20 sty 13:07
Atos:
o: x
2
+y
2
−2ax −2by +c=0 S(a,b) r
2
= a
2
+b
2
−c −2a= 2 => a= −1 −2b= −6 => b= 3 c= −10 wyznacz teraz r ......
20 sty 14:02