19 mar 10:35
19 mar 10:38
Kajtek: zadanie na zaliczenie, pomoże ktoś?
19 mar 10:47
Antonni: Kajtek cala zabawa z tym zadaniem polega na tym czy g(x)= f(−x) to odbicie tej
funkcji co masz na rysunku jest wzledem osi OX czy osi OY
Masz link wiec patrz i narysuj wykres funkcji g(x) .
19 mar 10:48
19 mar 10:54
Antonni: W tej sytuacji to nie bardzo pomagac
Dobra . Masz odbicie wzgledem osi OY (dalej sobie radz sam
19 mar 10:54
Kajtek: a) <−8, 1>
b) <−6,−4> <−2,0>
c) f(−4)= −3
Proszę o sprawdzenie.
19 mar 10:55
Kajtek:
19 mar 11:16
powrócony z otchłani:
Zle 'odbita' funkcja ... narysowales: g(x) = − f(−x)
19 mar 11:34
powrócony z otchłani:
Chociaz nie ... nawet tego nie narysowales ... narysowales jakiegos 'koslawca' (niestety)
19 mar 11:35
Kajtek: pomożesz?
19 mar 11:44
powrócony z otchłani:
Masz zrobic odbicie wzgledem osi OY i tyle (co jest pod osia OX zostaje pod osia OX)
19 mar 11:49
powrócony z otchłani:
Przedzial <−1,2> dobrze 'odbiles' ... pozniej niestety poszlo cos nie tak
19 mar 11:50
19 mar 12:26
Kajtek: czy teraz jest poprawnie?
19 mar 12:26
Antonni:
19 mar 12:38
Kajtek: a) <−8, 1>
b) <−6,−4> <−2,0>
c) f(−4)=−3
Proszę o sprawdzenie
19 mar 13:15
Mila:

a,b,c) dobrze.
19 mar 16:30