matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
błagam o pomoc:
ktoś wie jak rozwiązać tą całkę ? :
1
∫(2x
3
+ 4x
2
− 3x +2
5
√
x
4
− 3e
x
+
)
x
D połowy wiem jak obliczyć a później nie. Zależy mi na szybkiej odpowiedzi. Z góry dziękuję !
20 sty 12:03
błagam o pomoc:
prosze o odpowiedz...
20 sty 13:11
AS:
x
4
4*x
3
3*x
2
x
9/5
+
−
+ 2
− 3*e
x
+ ln|x| + C
2
3
2
9/5
20 sty 13:31
Marlena:
1
=2∫x
3
dx+4∫x
2
dx−3∫xdx+2∫
5
√
x
4
dx−3∫e
x
dx+∫
dx=
x
x
4
4x
3
3x
2
18x
5
√
x
4
=
+
−
+
−3e
x
+lnx + C
2
3
2
5
20 sty 13:42
błagam o pomoc:
Dziękuję pięknie
!
20 sty 13:47