matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
MM:
pochodna cząstkowa po k i po l
l
x=
k
18 mar 17:06
kochanus_niepospolitus:
no i w czym problem?
dx
1
=
dl
k
dx
−l
=
dk
k
2
18 mar 17:08
Adamm:
dx
1
=
dl
k
dx
l
=−
dk
k
2
18 mar 17:08
piotr:
dx
1
=
dl
k
dx
l
= −
dk
k
2
18 mar 17:08