matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
aaggaa:
prost l ma rownanie : 2x−3y+1=0. prosta l przecina os OY w jakim punkcie rzednej?
20 sty 11:21
Julek:
2x−3y+1 = 0 podstawiasz za x, 0 −3y+1=0
1
y=
3
1
punkt (0;
)
3
20 sty 11:24