tozsamosc
mateusz: sin alfa przez 1−cos alfa rowna sie 1+cos alfa przez sin alfa
18 mar 15:51
Tadeusz:
masz jedynkę trygonometryczną
18 mar 15:55
Adamm: | sinα | | sinα*(1+cosα) | | sinα*(1+cosα) | |
| = |
| = |
| = |
| 1−cosα | | (1−cosα)(1+cosα) | | 1−cos2α | |
| | sinα*(1+cosα) | | 1+cosα | |
= |
| = |
| |
| | sin2α | | sinα | |
18 mar 15:55
Jerzy:
| sinx | | 1 + cosx | |
| = |
| ⇔ sin2x = 1 − cos2x ⇔ sin2x = sin2x |
| 1−cosx | | sinx | |
18 mar 15:56
mateusz: Dzięki panowie za pomoc, pozdrawiam
18 mar 16:00