matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
aaggaa:
punkt S=(2,−3) jest srodkiem odcinka AB i wiadomo ze A=(−4,7) wowczas jakie wsplrzedne ma punkt B
20 sty 11:20
Julek:
ze średniej arytmetycznej:
−4+x
= 2
2
−4+x = 4 ⇒ x = 8
7+y
= −3
2
7+y = −6 ⇒ y = − 13 B=(8;−13)
20 sty 11:26