Zmiana podstawy logarytmu?
Maciek: Witam wszystkich, prosiłbym o pomoc w tych zadaniach:
Zad.1. log24+log39−log10
Zad.2. 2log212=3log319−log1/10
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Maciek
20 sty 01:32
Eta: omg

1/ log
24=2 log
39= 2 log10=1
to już potrafisz ; 2−2−1 =.......
2) log
21/2= −1 bo 2
−1=
12
log
31/9= −2 bo 3
−2=
19
log1/10= −1 bo 10
−1=
110
2*(−1)
+ 3*(−2) −1*(−1) =...........dokończ
20 sty 01:47
Eta:
Maciek 
O tej porze to wszyscy już

......no poza mną i
paziówną
20 sty 01:49
Maciek: dziękuję za pomoc. Pomożecie jeszcze w tych zad.?
log263+log616
log63*log648+log264
21 sty 23:09