😐
Marta: Dana jest funkcja określona wzorem f (x)=ax2+bx+c.
Wartość największa jest równa 10 .Funkcja jest rosnaca jedynie w przedziale (−∞,2>,a do jej
wykresu
należy punkt A (4,−2).Wyraz wartość współczynników a,b,c
18 mar 12:29
Jerzy:
f(x
w) = 10
f(4) = −2
i oblicz: a, b, c.
18 mar 12:32
Antonni: Zwarunkow zadania masz
yw=q=10
xw=p=2
postac kanoniczna funkcji kwadratowej jest taka
y=a(x−p)2+q
y=a(x−2)2+10
−2=a (4−2)2+10
wylicz a
potem postac kanoniczna do posatci ogolnej proszse zamienic
18 mar 12:33
wredulus_pospolitus:
1) Skoro funkcja kwadratowa osiąga największą wartość, to a > 0 , a = 0, czy też a < 0

2) Skoro funkcja jest rosnąca w przedziale (−
∞,2> (a później malejąca − przyp. red.) to dla
jakiego 'x' funkcja ta osiąga maksymalną wartość

Napisz równanie
3) Punkt A(4, −2) należy do wykresu − napisz drugie równanie.
18 mar 12:34
Jerzy:
A co słychać u
kochanusa ?
18 mar 12:36
wredulus_pospolitus:
kochanus ma luźniej w pracy to wszedł na forum
18 mar 12:42