matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
😘
Anastazja :
Dany jest ciąg artnetyczny (a
n
)określony dla n≥1,w którym a
5
=22 oraz a
1
0=47. Oblicz pierwszy wyraz i różnich tego ciągu.
18 mar 12:18
Antonni:
a
10
−a
5
r=
10−5
Masz r teraz wylicz a
1
a
5
= a
1
+4r
18 mar 12:20
Sara :
Dziękuję
18 mar 12:24