Prawdopodobieństwo
Bop: | | | | (n−2)! | |
Rozwiąż równanie | = |
| Bardzo prosze o pomoc  |
| | | 720 | |
18 mar 12:12
Powrocony z otchlani:
Rozpisz dwumian Newtona
18 mar 12:18
Antonni: Symbol Newtona bardziej
18 mar 12:19
Bop: | | 3! | | (n−2)! | |
Rozpisałam do postaci |
| = |
| |
| | (n−2)!(n+1) | | 6! | |
18 mar 12:23
Jerzy:
Wskazówka: (n −1)! = (n − 2)!*(n−1)
18 mar 12:23
18 mar 12:25
Bop: | | | |
Źle przepisałam , tam jest | |
| | |
18 mar 12:27
Bop: | | (n−2)! | |
Czyli to będzie = |
| , tak ? |
| | 3!(1−n)! | |
18 mar 12:30
Jerzy:
W mianowniku: 3!(n−5)!
18 mar 12:33
Bop: Dobra, zrobiłam n=10. Dziękuję bardzo za pomoc
18 mar 12:33