b | b | ||
=sinα ⇔ H= | |||
H | sinα |
R | |
=tgα | |
H |
b | sinα | b | ||||
R= | * | = | ||||
sinα | cosα | cosα |
a√2 | ||
|AS'|= | =R | |
2 |
a√2 | b | ||
= | |||
2 | cosα |
√2b | ||
a= | ||
cosα |
2b | ||
a√2= | ||
cosα |
1 | 1 | √2b | √2b | b | ||||||
V= | * | * | * | * | ||||||
3 | 2 | cosα | cosα | sinα |
1 | 2b3 | |||
V= | * | |||
6 | cos2αsinα |
1 | ||
PΔABC= | a2 | |
2 |
1 | ||
(2R)2=a2+a2 stąd: | a2=R2 | |
2 |
b2 | ||
PΔABC=R2= | ||
cos2α |
1 | b2 | b | ||||
V= | * | * | ||||
3 | cos2α | sinα |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |