analiza
rozniczkowanie: | | u | |
∫ |
| du. Niech w=u+1, dw=du, u=w−1. |
| | u+1 | |
| | w−1 | |
∫ |
| dw=w−ln|w|=u+1−ln|u+1| dobrze? Co jest zle? |
| | w | |
17 mar 18:27
17 mar 18:59
rozniczkowanie: Czyli wyjdzie u−ln|u+1|. A co jest zle w tym podstawieniu?
17 mar 19:12
rozniczkowanie:
u−ln(u+1)=t+C, C∊R.
Jak wyznaczyc u?
17 mar 19:14
rozniczkowanie: ?
17 mar 21:06
Jerzy:
Całkujesz funkcję f(u) , więc f(u)= u − ln|u + 1| + C
17 mar 21:10
Jerzy:
F(u) = u − ln|u + 1l + C .... to jest całka, czyli funkcja pierwotna.
17 mar 21:14
rozniczkowanie: Ale co jest zlego w tym podstawieniu? Musi byc ono niepoprawne, bo wynik wychodzi inny.
17 mar 21:24
rozniczkowanie: Nie rozumiem jaki jest blad w tym podstawieniu.
17 mar 22:10
rozniczkowanie: ?
17 mar 23:05