Wykres.
Lubięliczyć: (2
x−4)
2/|2
x−4| Mam to narysowac.
dla x>0 będzie 2
x−4 ?
dla x<0 będzie −2
x+4 ?
Jeżeli zle proszę nie krzyczeć.
16 mar 22:13
Jerzy:
Dla: 2x − 4 > 0 y = 2x − 4
Dla: 2x − 4 < 0 y = −(2x − 4)
16 mar 22:47
Jerzy:
Czyli...bardzo dobrze.
16 mar 22:48
Jerzy:
Oprócz błędnych założeń.
16 mar 22:50
Lubięliczyć: No to prawie dobrze, dzięki
16 mar 23:03
Mila:
2
x−4≠0⇔2
x≠2
2
x≠2
| | (2x−4)2 | |
1) |2x−4|=2x−4 dla x>2 ⇔f(x)= |
| ⇔ |
| | 2x−4 | |
f(x)=2
x−4
2)
| | (2x−4)2 | |
|2x−4|=−(2x−4 ) dla x<22 ⇔f(x)= |
| ⇔ |
| | −(2x−4) | |
f(x)=−(2
x−4)
16 mar 23:17