b | |CP| | b | b | |||||
ΔDCP∼ΔABP w skali k= | ⇔ | = | ⇔|CP|= | *|AP| | ||||
a | |AP| | a | a |
|MP| | |DC| | |MP| | b | ||||
= | ⇔ | = | ⇔ | ||||
|AP| | |AC| | |AP| | |AP|+|CP| |
|MP| | |AP| | |||||||||||
= | ⇔ | |||||||||||
b |
|
|MP| | 1 | |||||||||||
= | ⇔ | |||||||||||
b |
|
|MP| | a | ||
= | |||
b | a+b |
a*b | ||
|MP|= | ||
a+b |
a*b | ||
|NP|= | ⇔ | |
a+b |
a | w+u | a | w+u | a | a | ||||||
= | oraz | = | to | = | ⇒ x=y | ||||||
x | u | y | u | x | y |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |