Procenty
Dominika: W basenie pana M. jest o 60% mniej wody niż w basenie pana C. O ile procent więcej wody jest w
basenie pana C. niż w basenie pana M. ?
16 mar 11:37
Pytający:
| | M | |
M=(100%−60%)C=0,4C ⇒ C= |
| =2,5M=250%M=(100%+150%)M |
| | 0,4 | |
W basenie pana C. jest o 150% więcej wody niż w basenie pana M.
16 mar 11:59
Jerzy:
V
M = 0,4*V
C
| | 10VM − 4VM | |
(VC − VM)*100% = |
| *100% = 1,5VM*100% = 150%VM |
| | 4 | |
Jest wiecej o 150%
16 mar 11:59
olekturbo: 100 − 40%
x − 100%
x = 100 * 100 / 40 = 250
250−100 = 150%
16 mar 16:38