ciągłość
Mateusz: W wyniku pewnych obliczeń zadania(nie matematycznego) otrzymałem wzór funkcji f(x) i Mam
pytanie bo musze sprawdzic czy jest ona ciągła w punkcie x0 czy dobrze wyliczyłem że funkcja
f(x) = {3x−1 dla x≤0
{ x2−1 dla x>0 jest ciągła w x0 = 0 podczas obliczeń granice lewostronna i
prawostronna w punkcie x0 wyszły równe zatem stwierdziłem że istnieje granica funkcji w tym
punkcie i wynosi ona −1 zatem lim x→0f(x) = f(0) = −1 czyli byłaby ciągła w punkcie x0
Proszę tylko o sprawdzenie czy dobrze to bardzo wazne
19 sty 22:31
Eta:
19 sty 22:41
Mateusz: Witaj Eto czy ta emotka ma oznaczac że jest dobrze wykazane tak
19 sty 22:45
Mateusz: Ok czyli dobrze dzięki za sprawdzenie
19 sty 23:01
Eta: ok
19 sty 23:02