1 | ||
cos2α = | sin α * tg α / * 6 | |
6 |
sin α | ||
6 cos2α = sin α* | ||
cos α |
sin2α | 1 − cos2α | |||
6 cos2α = | = | / * cos α | ||
cos α | cos α |
1 | ||
cos α = | ||
2 |
sinα | |
*tgα=cos2α | |
6 |
sin2α | |
=cos2α | |
6cosα |
1−cos2α | |
=cos2α | |
6cosα |
1 | ||
t= | ||
2 |
1 | ||
cosα= | ||
2 |
π | −π | |||
α= | +2kπ ∨ α= | +2kπ, k całkowite | ||
3 | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |