Pomoże ktoś???
Nick: Jeżeli w trójkącie o bokach a b c kąt między bokami a i b ma miarę 45 stopni, a kąt między
bokami b i c ma miarę 30 stopni to zachodzi związek
odp. c=a√2
Może mi ktoś to narysować i wytłumaczyć?
15 mar 16:20
Nick: Mogę liczyć na czyjąś pomoc
![](emots/2/pytajnik.gif)
Proszę...
15 mar 16:35
Nick:
15 mar 16:43
Nick: Proszę...
15 mar 16:59
matematyk ze śląska:
15 mar 17:04
Lolo: Beznadziejny rysunek ...
15 mar 17:04
Nick: A skąd wiem, że c=a
√2
15 mar 17:05
Nick:
15 mar 17:09
Lolo: zaraz narysuję
15 mar 17:15
Lolo:
![rysunek](rys/130511.png)
x=y
15 mar 17:26
Nick: Ślicznie dziękuję
15 mar 17:29
Lolo: Kurcze źle narysowałem przepraszam
![](emots/2/wykrzyknik.gif)
C=2x
Wówczas:
c = 2x
a = a
√2
...
c = a
√2
15 mar 17:58