Odpowiedz jakie przekształcenie geometryczne należy wykonać
mixon: Odpowiedz jakie przekształcenie geometryczne należy wykonać aby z wykresu funkcji f(x)=3x
otrzymać wykres funkcji danej wzorem.
a)f(x)=3x−1
b)−3x
c)3x+1
d)3x+3−5
15 mar 11:50
Jerzy:
a) przesunięcie o wektor v =[1,0]
b) odbicie wzgledem OX
c) przesunięcie o wektor v =[−1,0]
d) przesunięcie o wektor v =[−3,−5 ]
15 mar 11:52
mixon: e)f(x)=3x+1
15 mar 11:54
Jerzy:
przesunięcie o wektor v = [−1,0] ( to samo co w C )
a jeśli c) f(x) = 3x + 1 , to v = [0,1]
15 mar 11:56
mixon: f)3x+1
15 mar 12:00
Jerzy:
Czy Ty jesteś przytomny/a ?
15 mar 12:02
mixon: przepraszam nie zauważyłem
15 mar 12:03