Ostrosłupy
Pomocy : 1)Oblicz V i Pb ostrosłupa prawidłowego czworokątnego którego ściana boczna jest nachylona do
płaszczyzny podstawy pod kątem 30 stopni a krawędź podstawy wynosi 4 2) Wysokość ostrosłupa
prawidłowego czworokątnego ma długość 8 a krawędz boczna jest nachylona do płaszczyzny
podstawy pod kątem 60 stopni. Oblicz objętość
14 mar 18:51
Pomocy : Może ktoś rozwiązać ? BO nie wiem czy mam wyniki dobre w szczególności Pb w 1 zadaniu mnie
interesuje
14 mar 18:54
Pomocy : up
14 mar 19:22
Pomocy :
14 mar 19:37
Mila:
![rysunek](rys/130498.png)
a=4,
1)
W ΔSOE:
|OE|=2, α=30
o
2)
3)
| 1 | | 4√3 | |
Pb=4* |
| *4* |
| =.. licz do końca |
| 2 | | 3 | |
14 mar 22:46