pomocy
Bartek: rozwiąż równanie:
|x|=0,5x−1
13 mar 20:02
Adamm:
![rysunek](rys/130447.png)
brak rozwiązań
13 mar 20:05
Tadeusz:
13 mar 20:06
Janek191:
![rysunek](rys/130449.png)
1) x < 0 − x = 0,5 x − 1
1,5 x = 1
| 1 | | 2 | |
x = |
| = |
| > 0 − odpada |
| 1,5 | | 3 | |
2) x ≥ 0 x = 0,5 x − 1
0,5 x = − 1
x = − 2 > 0 − odpada
Brak rozwiązań.
13 mar 20:06
Bartek: Janek i to jest poprawny zapis?
nie powinno się np pisać 1° , 2° itd?
Za takie rozpisanie − jak Ty − dostałbym max pkt na maturze?
13 mar 20:10
Tadeusz:
"poziom trudności"
![emotka](emots/1/smutny.gif)
tego zadania to ewentualnie tylko zadanie zamknięte.
....a tam nie pytają jak .... tam tylko A, B, C, D
13 mar 20:17
Bartek: A gdyby było takie w zadaniu otwartym jako "jeden z kroków" to jest wszystko w porządku czy
jednak lepiej 1° itd?
13 mar 20:19
Tadeusz:
gdyby było ... to to co proponujesz jest bardziej przejrzyste
13 mar 20:21
Bartek: Dzięki
13 mar 20:25