zbiór wartości
ersia: | | 2 | |
Witam , jak wyznaczyć zbiór wartości funkcji f(x)= |
| gdzie x≠1, x≠−1, x≠0 |
| | 1+sin2x | |
13 mar 19:47
hesia:
0≤sin
2x≤1 /+1
1≤1+sin
2x≤2
13 mar 19:52
relaa:
Dlaczego x ≠ ±1 ∧ x ≠ 0?
13 mar 19:53
Tadeusz:
ciekawe
13 mar 19:53
ersia: hesia dziękuję za odpowiedź .. a czy nie powinnam jeszcze tego pomnożyć razy dwa przypadkiem? i
czy przedział napewno będzie domknięty?
13 mar 19:55
ersia: Dlaczego x ≠ ±1 ∧ x ≠ 0? bo tak mam w zadaniu
13 mar 19:55
hesia:
tak razy 2 nie zauważyłam sorry
13 mar 19:57
ersia: a czy w związku z tymi założeniami x≠1, x≠−1, x≠0 przedział nie będzie otwarty przypadkiem?
13 mar 19:59
relaa:
Wyrzuć wartości jakie otrzymasz dla tych argumentów.
13 mar 20:02
Tadeusz:
ersia ... tam pewnie w treści jest sinx≠−1 itd ....ale przepisać treść to też
duuuuuuża
sztuka
13 mar 20:03
ersia: oj przepraszam bardzo , źle napisałam ...założenia są :sinx≠1, sinx≠−1, sinx≠0..eh chyba ślepa
jestem ze tego nie zauważyłam xD
13 mar 20:04
ersia: ostatni pytanie : skąd wiem ze sin2 x∊<0,1> ... wiem że sinx∊<−1,1> ale nie umiem wywnioskować
z tego do jakiego przedziału należy sin2 x
13 mar 20:09
ersia: ?
13 mar 20:17
Antonni: 02=0
(−1)2=
(−5)2=
(−10)2=
12=
22=
52=
Wniosek ?
13 mar 20:20